I Hørsholm Svømmeforening har vi vores særlige tilgang til svømmetræning – vi forsøger at være nytænkende og prioritere den langsigtede udvikling. Vi har søgt meget inspiration i nyeste forskning indenfor talentudvikling og træning, samt søgt inspiration i andre idrætsgrene end svømning.

Det er vigtigt at sikre et bredt motorisk fundament. Så for os er det vigtigt, at der er plads til andre sportsgrene og interesser, hvis den enkelte ønsker det. Derudover prioriterer vi også træning på land højt, og jo yngre svømmerne er, des mindre teknisk specifik er træningen.

Træningen tager udgangspunkt i tekniske færdigheder og glæden ved det våde element. Det fysiske element af træningen bliver først introduceret, når svømmeren bliver årgangssvømmer.

Vores træning er bygget op efter begrebet ”Kvalitet frem for kvantitet” – med dette mener vi, at vores træningsprogram er mindre timetungt. Vores mål er at skære de overflødelige meter væk, sikre optimalt udbytte af det enkelte træningspas og på den måde – forhåbentlig få det bedste ud af den enkelte svømme på lang sigt.

Galleri