Velkommen til Hørsholm svømmeforenings svømmeskole for voksne.

Vi tilbyder flere typer af hold for denne gruppe. Vi har hold for dem, der ikke lærte at svømme som børn, hold for dig, der ønsker at blive bedre til at svømme crawl og for dem, der ønsker at dyrke svømning som motion og derfor har ønske om kvalificeret undervisning.

Vi tilbyder endvidere TRI og open water træning.

Det vil være muligt at skifte hold i løbet af sæsonen, hvis niveauet ikke lige passer dig. Kontakt din træner og så finder vi ud af det.

Holdoversigt

 • Lørdag morgen – flere hold

  Hørsholm Svømmehal, 6 baners 25 m bassin

  Varighed:

  30 minutter/ugen (20. aug 2022 –  27. maj 2023)

  Tilmelding

  Beskrivelse

  Holdet er for voksne som har brug for at få rettet deres svømmeteknik og komme i lidt bedre form.

  Der svømmes efter et fælles program som består af korte serier, og der intervaltrænes for at forbedre konditionen. Samtidig indøves der teknik i de forskellige stilarter og træneren retter på svømmerne efter individuelt behov og ønske.

  Et mål med undervisningen kunne være at få hovedet under vand i brystsvømning eller en korrekt vejrtrækning i crawl, men vi arbejder med din teknik der hvor du er nået til.

  Holdet råder over to baner i 25 meter bassinet og træneren vil inddele svømmerne efter niveau.

  Udstyr

  Vi anbefaler, at alle deltagere med langt hår bruger en hårelastik og at alle har et par gode svømmebriller på.

 • Varighed

  Hørsholm Svømmehal 50 m, 6 baners 50 m bassin

  • Mandag 05:45-06:45 
  • Onsdag 05:45-06:45 
  • Fredag 05:45-06:45

  Periode

  Mulighed for 3 træninger a 1 time/uge
  Fra 20/8 – 2022 til 27/5 2023

  Tilmelding

  Beskrivelse

  Morgentræning er holdet til de morgenfriske, som vil have klaret træningen inden arbejdet og weekenden kalder.

  Det vil være muligt at træne mandag, onsdag og fredag kl. 5.45-6.45.

  Til alle træningspas, vil der være forberedt et program, som man kan følge hvis man har lyst. En morgen om ugen, er der en træner til stede, som kan komme med gode råd til træningen. Det er også muligt at svømme uden at følge programmet.

  Udstyr

  Vi anbefaler, at svømmere med langt hår bruger en hårelastik og at alle svømmere har et par gode svømmebriller (ikke dykkermaske da vi lærer børnene at puste ud med næsen under vandet)

 • Hvornår?

  Tirsdag 19:00 – 20:00
  Hørsholm Svømmehal, Lavt

  Varighed:

  1 time/uge (16. aug 2022 – 27. maj 2023)

  Tilmelding

  Beskrivelse

  På vores voksen begynderhold samler vi alle jer voksne som aldrig har fået lært at svømme, ikke har svømmet siden I var børn elle har måske for dig som har været ude for en oplevelse, som har gjort dig usikker i vandet.

  På dette hold har du chancen for at tage denne udfordring op sammen med andre voksne, på et tidspunkt hvor de fleste børn har forladt svømmehallen.

  Vi lærer dig alle de samme grundfærdigheder i vandet, som vi også lærer børnene i vores svømmeskole, men vi gør det på en anden måde, nu hvor du er blevet voksen.

  Når du er blevet tryg i vandet starter vi med at lære dig at svømme crawl, brystsvømning eller rygcrawl, alt efter hvor du føler dig mest tryg. Hovestillingen, balancen og bensparket er i fokus, og du vil opleve, at så snart du er tryg i vandet, vil du hurtigt lære at svømme.

  Holdet undervises i det lave bassin med mulighed for at køre bunden ned efterhånden som svømmerne er klar til dette. I næste sæson er det målet, at du er klar til at flytte videre til vores Voksen motionshold som undervises i 25 meter bassinet.

  Udstyr

  Vi anbefaler, at alle deltagere med langt hår bruger en hårelastik og at alle har et par gode svømmebriller på.

 • Lørdage 8.00-9.00

  Hørsholm Svømmehal, 6 baners 25 m bassin

  Varighed:

  1 time/uge (Lør. 20. august 2022 – 27. maj 2023)

  Tilmelding

  Beskrivelse

  Som noget nyt i år, har vi oprettet et øvet hold for vores voksensvømmere. Måske har du gået på vores voksen motionshold i flere sæsoner, eller måske var du en dygtig svømmer, da du var yngre.

  Der svømmes efter et fælles program som består af korte og længere serier, og der intervaltrænes for at forbedre konditionen. Samtidig indøves der teknik i de forskellige stilarter, og træneren retter på svømmerne efter individuelt behov og ønske.

  Et mål med undervisningen kunne være et korrekt og effektivt armtag i crawl, korrekt rytme og benspark i brystsvømning, fokus på rotation i crawl og rygcrawl osv.

  Holdet råder over to baner i 25 meter bassinet, og træneren vil inddele svømmerne efter niveau.

  Udstyr

  Vi anbefaler, at alle deltagere med langt hår bruger en hårelastik, og at alle har et par gode svømmebriller på.

 • Hvornår:

  Mandage 21:00 – 22:00

  Varighed:

  1 time pr uge

  Man. 15. aug. 2022 – Lør. 27. maj. 2023

  Tilmelding

  Voksen Teknik henvender sig til voksne, som gerne vil arbejde med deres svømmeteknik primært inden for stilarterne: Crawl, rygcrawl og brystsvøming.

Holdoversigt

 • Hvornår?

  Mandage 21:00 – 22:00 og
  Onsdage 20:30-21:30

  Hørsholm Svømmehal, Lavt

  Varighed:

  2 x 1 time/uge
  9. januar 2023 – 24. maj 2023

  Tilmelding

  Beskrivelse

  Et hold for dig som er tryg i vandet, men som godt kunne tænke dig at lære at svømme crawl på en rolig og effektiv måde. Måske ønsker du at dyrke triatlon, eller at komme ud og svømme i åbnet vand til sommer?

  Holdet svømmer ikke hele sæsonen, men det intensive forløb med 2 timers træning om ugen øger indlæringen markant.

  Holdet svømmer i det lave bassin, men bunden køres ned, så den passer til de elementer som indlæres.

  Fokus er i første omgang på de mest grundlæggende elementer af stilarten. Svømmerne skal først og fremmest kunne holde balancen i vandet og vi har derfor fokus på hvordan du ligger i vandet.

  Vejrtrækningen er næste element vi arbejder med. En korrekt vejrtrækning sikrer en rolig svømning og gør dig udholdende i vandet.

  Fremdriften er også et centralt element, og vi laver derfor en masse øvelser, som giver jer en bedre vandføling og forbedrer jeres teknik.

  Vi anbefaler, at alle deltagere med langt hår bruger en hårelastik og at alle har et par gode svømmebriller på.

  Når undervisningen på holdet er slut vil du måske fortsætte på vores Tri hold, voksen motion holdet eller måske vil du med os ud og svømme i åbent vand til sommer?

  Udstyr

  Vi anbefaler, at svømmere med langt hår bruger en hårelastik og at alle svømmere har et par gode svømmebriller (ikke dykkermaske da vi lærer børnene at puste ud med næsen under vandet)

 • Mandage: 20:00 – 21:00
  Onsdage: 21:00 – 22:00
   

  Sted: Hørsholm Svømmehal, 6 baners 25 m bassin

  Varighed:

  Man. 15. aug. 2022 – Lør. 27. maj. 2023

  Tilmelding

  Beskrivelse

  Triholdet er for dig som er en sikker crawl svømmer, men som ønsker at forbedre din teknik og kondition.

  Måske træner du til en triatlon, eller måske vil du bare gerne ud og svømme i åbent vand til sommer – husk at svømmeklubben nu har hold i åbent vand, for både nye og rutinerede åbent vand svømmere i sommer månederne.

  Vi lægger vægt på at lære dig en god og effektiv svømmeteknik, hvor du får styr på vejrtrækningen, kropspositionen og armtaget, så du bliver endnu hurtigere i vandet.

  Desuden træner vi forskellige teknikker som du skal bruge, hvis eller når du skal du og svømme i åbent vand. Vi lærer dig at orientere dig mens du svømmer, at holde retningen uden banetove, at svømme om bøjer mm.

  Holdet bliver undervist i 25 meter bassinet og deltagerne fordeles på banerne efter niveau og ønske til undervisningen.

  Vi anbefaler, at alle deltagere med langt hår bruger en hårelastik eller badehætte og at alle har et par gode svømmebriller på.

 • Hvornår?

  Tirsdage 18:00-19:00 og
  Søndage 09:00-10:00

  Rungsted Havn, Open Water

  Varighed:

  2 x 1 time/uge
  Tirsdag 21. juni 2022 – Søndag 25. september 2022

  Tilmelding

  Begynderhold

  Begynder holdet er for dig der enten aldrig har svømmet i åbnet vand eller kun har lidt erfaring med det. Du skal dog være en rimeligt sikker svømmer i en svømmehal, men du behøver ikke at have gået til svømmeundervisning.

  Du ønsker at prøve kræfter med at svømme i åbent vand fordi du kan lide at svømme. Du vil måske på sigt gerne deltage i konkurrencer, hvor det kræves, at man kan svømme i åbent vand, herunder triatlon- og/eller svømmestævner.

  Våddragten er måske en ny beklædningsdel for dig, men bl.a. af sikkerhedsmæssige årsager er det et krav, at alle deltagere svømmer i en, ligesom alle skal bære en badehætte i signalfarve (orange, gul, pink, rød…) og et par svømmebriller.

  Fokus for holdet

  På begynder holdet vil der være fokus på både svømning og sikkerhed i åbent vand. Vi vil øve det at svømme i åbent vand, hvordan man orienterer sig, svømmer i en gruppe, holder øje med hinanden og selvfølgelig forbedre både din teknik og kondition.

  Vi vil desuden introducere dig til grundlæggende livredningsteknikker så som bjærgning, at træde vande, signalering

 • Hvornår?

  Tirsdage 18:00-19:00 og
  Søndage 09:00-10:00

  Rungsted Havn, Open Water

  Varighed:

  2 x 1 time/uge
  Tirsdag 21. juni 2022 – Søndag 25. september 2022

  Tilmelding

  Øvet hold

  Holdet er for dig som allerede har gjort dig bekendtskab med åbent vand svømning. Måske har du allerede svømmet Christiansborg Rundt eller lignende – men det er ikke et krav. Du har ikke nødvendigvis den bedste svømmeteknik men du er en god svømmer og ønsker at blive endnu bedre til at svømme i åbent vand. Du har ikke noget problem med at svømme 1 km og føler dig tryk ved at svømme i havet – det kan dog stadigvæk godt være skræmmende fx at svømme mere end 30 meter ude fra kysten samt i store bølger.

  Fokus for holdet:

  På øvet holde bygger vi videre på dine evner og din kondition, samtidig med at vi øver det der stadigvæk kan være svært i den klassiske åbent vand svømning. Vi træner fortsat elementer som orientering, svømning i en gruppe, opmærksomhed på vejrforhold samt sikkerhed, men øger fokus på din crawlteknik og din hastighed i vandet.

  Du vil blive fysisk udfordret af dine holdkammerater og trænerne, som alle er erfarne åbent vand svømmere og træner specifikke ting som bølgesvømning, din position i vandet, crawl teknik, drafting mm. På det øvede hold svømmer vi ofte længere distancer.

  Vi kan hjælpe dig med at træne mod et mål – fx et åbent vand stævne eller tid på en distance. Vores erfarne trænere giver desuden gode råd til hvordan du selv kan træne og forbedre din crawlteknik, og hjælper gerne med input til en simpel træningsplanlægning.

 • Hvornår?

  Mandage 20:00-21:00
  Onsdage 20:00-21:00
  Lørdage 08:00-09:00

  Hørsholm Svømmehal, 6 baners 25 m bassin

  Varighed:

  3 x 1 time/uge
  Lør. 20. august 2022- lør. 27. maj 2023

  Tilmelding

  Beskrivelse

  Holdet for de ældste konkurrencesvømmere.

  Træn 3 gange ugentligt, og deltag i udvalgte stævner i løbet af sæsonen.