Velkommen til Hørsholm svømmeforenings svømmeskole

Her er listen over de hold, der tilbyder undervisning til vores medlemmer – fra de aller yngste til de ældste, der ønsker at blive bedre til at svømme.
Hørsholm svømmeforening tilbyder dygtige, uddannede træner, der møder medlemmerne, på netop det niveau medlemet er, tager højde for behov og ønsker og i løbet af sæsonen løfter både teknik og glæden ved at være i vandet.

Det vil være muligt at skifte hold i løbet af sæsonen, hvis niveauet ikke lige passer dig. Kontakt din træner og så finder vi ud af det.

Børn

 • Alder:

  1-2 år
  2-4 år
  3-5 år

  Varmvandsbassin i Breelteparken

  Varighed:

  30 min. 1 gang/uge (20. aug 2022 – 29. oktober 2022)

  Tilmelding

  Beskrivelse

  Rejerne er vores yngste svømmere. De undervises i varmtvandsbassin i Breelteparken på 1,20-1,40m dybde med vandtemperatur på cirka 31 grader. Der er op til 6 svømmere på holdet der hver har en forældre med i vandet. Rejerne opdelt i følgende alderskategorier: 1-2 år, 2-4 år, 3-5 år – Alderen på det enkelte hold fremgår ved beskrivelsen af det enkelte rejehold.

  Indlæringen på dette hold foregår gennem målrettede lege og øvelser, tilpasset efter alder. På rejeholdet lærer børnene at færdes i og omkring et bassin. Holdets målsætning er at skabe glæde og tryghed omkring vandet så de er klar til undervisningen på et Krabbehold.

  Krav/Kriterier

  • Barnet skal være mellem 1 og 5 år
  • Barnet skal være renligt/blefri
  • Barnet skal ledsaget af en voksen i vandet

  Udstyr

  Vi anbefaler, at svømmere med langt hår bruger en hårelastik

 • Alder:

  3-6 år

  Varighed:

  30 min., (15. aug 2022 – 27. maj 2023)

  Tilmelding

  Beskrivelse

  Krabberne undervises i vores hæve/sænke bassin, der har en dybde på 90 cm og en temperatur på 27 grader. Der er op til 15 børn på holdet, der hver har en voksen med i vandet.
  Indlæringen på dette hold foregår gennem målrettede lege og øvelser tilegnet målgruppen. Fokus er på vandtilvænning og at skabe tryghed og glæde i vandet. På krabbeholdet lærer børnene at færdes i og omkring et bassin og tilegner sig vigtige grundfærdigheder i vandet for at blive klar til den egentlige svømmeundervisning på Blæksprutteholdene.

  Der arbejdes derfor ikke med egentlig svømmeundervisning, idet det primære formål er at skabe tryghed, tillid og vandglæde, således at barnet selvstændigt kan klare sig i vandet.
  Der vil desuden indgå en masse vandaktiviteter/lege, da svømning først og fremmest skal være sjovt. Herefter skal børnene nok få lært at svømme.

  Krav/Kriterier

  • Barnet skal være mellem 3 og 6 år og renligt/blefri

  Målsætning

  • At kunne færdes/begå sig i en svømmehal
  • Komme trygt og sikkert i og op af vandet
  • Lære at flyde på ryggen og evt. maven
  • Lære en kontrolleret vejrtrækning ifm. dyk, delfinhop mm.

  Udstyr

  Vi anbefaler, at svømmere med langt hår bruger en hårelastik

 • Alder:

  5-8 år
  Flere hold

  Varighed:

  30 min., 1 gang/uge (15. aug 2022 – 27. maj 2023)

  Tilmelding

  Beskrivelse

  Blæksprutterne undervises i vores lave bassin med en dybde på 90 cm og en temperatur på 27 grader. Der er op til 15 svømmere på holdet og 2 trænere, hvoraf mindst den ene er med i vandet.

  Blæksprutteholdet er for børn mellem 5-8 år, som er glade for vand og gerne vil lære at svømme.

  Børn, som starter på et Blækspruttehold, skal føle sig fortrolige med vandet, dvs. kunne befinde sig og hoppe i vandet uden hjælpemidler, ligesom de skal kunne lide at få hovedet i vandet. Barnet skal med andre ord være vandtilvænnet.

  Blæksprutteholdet vil stadig tage sit udgangspunkt i målrettede lege og andre aktiviteter, da svømning først og fremmest skal være sjovt, men den mere traditionelle svømmeundervisning vil også begynde.

  Svømmerne lærer at være strømlinede og glide gennem vandet. Der arbejders videre med crawl og rygcrawl samt udånding under vandet og svømmerne introduceres til nogle grundlæggende bevægelser for butterfly og brystsvømning via bl.a. delfinhop og fodledsøvelser.

  Krav/Kriterier

  • Barnet skal være mellem 5 og 8 år.
  • Barnet skal kunne komme i vandet uden hjælp.
  • Barnet skal være vandtilvænnet og tryg ved at få hovedet ned i vandet.
  • Barnet kan have gennemført Krabbeholdet, men det er ikke et krav. Dog forventes det, at man har et tilsvarende niveau.

  Målsætning

  • Lære at springe i vandet på forskellige måder.
  • Lære en kontrolleret vejrtrækning ifm. dyk, delfinhop mm.

  Udstyr

  Vi anbefaler, at svømmere med langt hår bruger en hårelastik, og at alle svømmere har et par gode svømmebriller (ikke dykkermaske da vi lærer børnene at puste ud med næsen under vandet).

 • Alder:

  5-8 år
  Flere hold

  Varighed:

  30 min, 1 gang/uge (15. aug 2022 – 27. maj 2023)

  Tilmelding

  Beskrivelse

  Sælerne undervises i vores lave bassin med en dybde på 90 cm og en temperatur på 27 grader. Der er op til 15 svømmere på holdet og 2 trænere hvoraf mindst den ene er med i vandet.
  Sæsonen begynder med at repetere det sidste som blev lært på Blæksprutteholdet. Indlæringen foregår stadig gennem en kombination af målrettet leg og øvelser. Undervisningen er tilrettelagt efter DGIs svømmeskolekoncept.
  Der arbejdes videre med crawl med vejrtrækning til siden og rygcral med strakte arme over vand. Vi lærer børnene om fremdrift og modstand i vandet og laver en masse sjove øvelser. Kolbøtter og svømning under vand vil ligeledes indgå i undervisningen.
  Der arbejdes videre med delfinhop, som nu kombineres med et flyarmtag over vandet og en korrekt hovedstilling. Efter juleferien introduceres svømmerne til den teknisk komplicerede brystsvømning. Armtaget øves typisk i kombination med butterflyben og bensparket øves med forskellige hjælpemidler.
  For at kunne rykke op til ”Laksene” er det et krav, at svømmerne har lært alle disse basale færdigheder, som bedst indlæres på lavt vand, hvor børnene er trygge. I slutningen af sæsonen vil svømmerne blive bedt om at svømme crawl og rygcrawl uden kontakt med væg, bund eller redskab for at gøre dem klar til i næste sæson at blive undervist på dybt vand. I det omfang det er muligt, vil svømmerne komme ”på besøg” i det dybe bassin, hvor de altid vil være ledsaget af deres trænere.

  Krav/Kriterier

  • Barnet skal være mellem 5 og 8 år
  • Barnet skal være meget tryg ved vand
  • Barnet kan have gennemført Blæksprutteholdet, men det er ikke et krav. Dog forventes det, at man har et tilsvarende niveau.

  Målsætning

  • Lære at springe i vandet på forskellige måder

  Udstyr

  Vi anbefaler, at svømmere med langt hår bruger en hårelastik og at alle svømmere har et par gode svømmebriller (ikke dykkermaske da vi lærer børnene at puste ud med næsen under vandet)

 • Alder:

  6-10 år

  Flere hold

  Varighed:

  45 minutter. 1 gang/uge (15. aug 2022 – 27. maj 2023)

  Tilmelding

  Beskrivelse

  Laksene undervises i vores springbassin med en dybde på 4 meter og en temperatur på 27 grader. Der er op til 10 svømmere på holdet og 1 træner som primært er på kanten.

  Holdet er for børn mellem 6 og 10 år, som er klar til udfordringer på dybt vand. Det betyder ikke at svømmerne blot skal kunne overleve på dybt vand. De skal være så fortrolige med vandet, at de er klar til at arbejde videre med teknikken i stilarterne.

  Målrettet leg og sjove øvelser indgår stadig i undervisningen, da undervisningen både skal være sjov og lærerig.

  Vi arbejder videre med crawl og rygcrawl, og der vil især være fokus på vejrtrækning og fremdrift.

  Brystsvømning introduceres nu som en sammensat stilart og særligt rytmen mellem armtag og benspark øves. Desuden er der fokus på at sparket foregår bagud og med bøjet fodled.

  Svømmerne introduceres til en sammensat, men ”flad” butterfly via forskellige øvelser, og vi øger desuden vores fokus på svømning under vand.

  Vi arbejder videre med balance og opdrift i vandet, ligesom selvredning og livredning introducres med vandtrædning, bjærgeøvelser mm.

  Laksene øver desuden spring fra kant og skamler og fortsætter arbejdet med kolbøtter, som nu tilpasses en crawlvending inde ved kanten.

  Krav/Kriterier

  • Barnet skal være mellem 6 og 10 år
  • Barnet skal have gennemført Sælholdet eller have et tilsvarende niveau
  • Barnet skal kunne dykke og bevæge sig med hovedet under vand
  • Barnet skal kunne hoppe i vandet fra kanten
  • Barnet skal være tryg ved at svømme på dybt vand
  • Barnet skal kunne svømme effektive crawl- og rygcrawlben uden hjælpemidler
  • Barnet skal kunne svømme en simpel crawl og rygcrawl

  Målsætning

  • Sikker svømning på dybt vand uden brug af opdriftsmidler
  • Lære en kontrolleret vejrtrækning, både ifm. dykning og svømning
  • Lære at svømme crawlben på side, ryg og mave, men også gerne med rotation

  Udstyr

  Vi anbefaler, at svømmere med langt hår bruger en hårelastik og at alle svømmere har et par gode svømmebriller (ikke dykkermaske da vi lærer børnene at puste ud med næsen under vandet)

 • Alder:

  7-12 år

  Flere hold

  Varighed:

  45 minutter. 1 gang/uge (15. aug 2022 – 27. maj 2023)

  Tilmelding

  Beskrivelse

  Hajerne undervises i vores springbassin med en dybde på 4 meter og en temperatur på 27 grader. Der er op til 10 svømmere på holdet og 1 træner som primært er på kanten.

  Holdet er sidste niveau i vores svømmeskole for børn mellem 7 og 12 år, som er klar til endnu flere udfordringer på dybt vand, og har lyst til at arbejde videre med de fire stilarter.

  Hos Hajerne arbejder vi desuden med at kombinere stilarterne for at udfordre børnenes motorik, og introducerer temposkift og forskellige træningsformer i vandet.

  Vi lærer desuden børnene at lave hovedspring fra kant og skammel og efterfølge hovedspringet af svømning undervand med armene i streamline.

  Krav/Kriterier

  • Barnet skal være mellem 7 og 12 år
  • Barnet skal have gennemført Lakseholdet eller have et tilsvarende niveau
  • Barnet skal være meget fortroligt med at svømme og springe i på dybt vand
  • Barnet skal kunne svømme crawl og rygcrawl samt have kendskab til brystsvømning
  • Barnet skal kunne svømme under vand

  Målsætning

  • Lære at dykke og orientere sig på dybt vand
  • Lære at svømme crawl med naturlig vejrtrækningsrytme og udånding i vandet
  • Lære at svømme rygcrawl med strakte arme og rotation i skuldre.
  • Lære at svømme brystsvømning med korrekt benspark og vejrtrækningsrytme
  • Kendskab til butterfly
  • Lære at lave crawlvendinger efterfulgt af afsæt og svømning under vand
  • Lære at springe fra kant og skammel. Herunder hovedspring.
  • Lære at mestre alsidige og ikke-svømmeartsrelaterede balanceudfordringer
  • Få gode selvredningsfærdigheder, og et elementært kendskab til redning af sig selv og andre.

  Udstyr

  Vi anbefaler, at svømmere med langt hår bruger en hårelastik og at alle svømmere har et par gode svømmebriller (ikke dykkermaske da vi lærer børnene at puste ud med næsen under vandet)

Unge og Voksne

 • Tid og sted:

  Alder: 10-18 år
  Mandag 20.00 -21.00
  Hørsholm Svømmehal, lavt

  Varighed:

  1 time (15. aug 2022 –  27. maj 2023)

  Tilmelding

  Beskrivelse

  Holdet er for dig som gerne vil gå til svømning, men som ikke har kunnet komme i gang før nu. Måske har du gået til lidt privatsvømning, haft skolesvømning eller måske har du aldrig gået til svømning. På dette hold har du chancen for at tage denne udfordring op sammen med andre på samme alder, som også er usikre i vandet.

  Der er to trænere på holdet så i kan inddeles efter niveau.
  Vi lærer dig alle de samme grundfærdigheder i vandet, som de mindre børn også lærer, men vi gør det på en lidt anden måde nu hvor du er lidt ældre.

  Når du er blevet tryg i vandet starter vi med at lære dig at svømme crawl og rygcrawl. Hovestillingen, balancen og bensparket er i fokus, og du vil opleve, at så snart du er tryg i vandet, vil du hurtigt lære at svømme.

  Brystsvømning og butterfly introduceres som udgangspunkt ikke på dette hold, men elementer fra de to stilarter inddrages i undervisningen.

  Holdet undervises i det lave bassin med mulighed for at køre bunden ned efterhånden som svømmerne er klar til dette. I næste sæson er det målet, at svømmerne er klar til at flytte videre til vores ”Teenage let-øvede hold” som undervises i springbassinet.

  Vi anbefaler, at svømmere med langt hår bruger en hårelastik og at alle svømmere har et par gode svømmebriller.

  Udstyr

  Vi anbefaler, at svømmere med langt hår bruger en hårelastik og at alle svømmere har et par gode svømmebriller (ikke dykkermaske da vi lærer børnene at puste ud med næsen under vandet)

 • Alder, tid og sted:

  10-18 år
  Tid: Mandag 20.00 -21.00
  Sted: Hørsholm Svømmehal, Springbassin

  Varighed:

  1 time (15. aug 2022 – 27. maj 2023)

  Tilmelding

  Beskrivelse

  Holdet er for dig som er klar til at blive undervist på dybt vand. Måske har gennemført vores Teenage begynderhold, gået til lidt privatsvømning eller haft et års skolesvømning. På dette hold har du chancen for at blive en bedre svømmer sammen med andre på samme alder, som også er lidt usikre i vandet.

  Vi arbejder videre med dine grundfærdigheder i vandet, og udvikler din teknik i crawl og rygcrawl.

  Brystsvømning introduceres som sammensat stilart, mens butterfly fortsat kun benyttes som et teknisk element i undervisningen.

  Holdet undervises i vores springbassin og alle skal kunne klare sig alene i vandet uden brug af opdriftsmidler. Det vil være målet, at svømmere på dette hold, efter en eller to sæsoner kan svømme med på vores Aqua Adventurehold.

  Udstyr

  Vi anbefaler, at svømmere med langt hår bruger en hårelastik og at alle svømmere har et par gode svømmebriller (ikke dykkermaske da vi lærer børnene at puste ud med næsen under vandet)

 • Hvornår?

  Tirsdag 19:00 – 20:00
  Hørsholm Svømmehal, Lavt

  Varighed:

  1 time/uge (16. aug 2022 – 27. maj 2023)

  Tilmelding

  Beskrivelse

  På vores voksen begynderhold samler vi alle jer voksne som aldrig har fået lært at svømme, ikke har svømmet siden I var børn elle har måske for dig som har været ude for en oplevelse, som har gjort dig usikker i vandet.

  På dette hold har du chancen for at tage denne udfordring op sammen med andre voksne, på et tidspunkt hvor de fleste børn har forladt svømmehallen.

  Vi lærer dig alle de samme grundfærdigheder i vandet, som vi også lærer børnene i vores svømmeskole, men vi gør det på en anden måde, nu hvor du er blevet voksen.

  Når du er blevet tryg i vandet starter vi med at lære dig at svømme crawl, brystsvømning eller rygcrawl, alt efter hvor du føler dig mest tryg. Hovestillingen, balancen og bensparket er i fokus, og du vil opleve, at så snart du er tryg i vandet, vil du hurtigt lære at svømme.

  Holdet undervises i det lave bassin med mulighed for at køre bunden ned efterhånden som svømmerne er klar til dette. I næste sæson er det målet, at du er klar til at flytte videre til vores Voksen motionshold som undervises i 25 meter bassinet.

  Udstyr

  Vi anbefaler, at alle deltagere med langt hår bruger en hårelastik og at alle har et par gode svømmebriller på.

 • Lørdag morgen – flere hold

  Hørsholm Svømmehal, 6 baners 25 m bassin

  Varighed:

  30 minutter/ugen (20. aug 2022 –  27. maj 2023)

  Tilmelding

  Beskrivelse

  Holdet er for voksne som har brug for at få rettet deres svømmeteknik og komme i lidt bedre form.

  Der svømmes efter et fælles program som består af korte serier, og der intervaltrænes for at forbedre konditionen. Samtidig indøves der teknik i de forskellige stilarter og træneren retter på svømmerne efter individuelt behov og ønske.

  Et mål med undervisningen kunne være at få hovedet under vand i brystsvømning eller en korrekt vejrtrækning i crawl, men vi arbejder med din teknik der hvor du er nået til.

  Holdet råder over to baner i 25 meter bassinet og træneren vil inddele svømmerne efter niveau.

  Udstyr

  Vi anbefaler, at alle deltagere med langt hår bruger en hårelastik og at alle har et par gode svømmebriller på.

 • Hvornår?

  Mandage 21:00 – 22:00 og
  Onsdage 20:30-21:30

  Hørsholm Svømmehal, Lavt

  Varighed:

  2 x 1 time/uge
  9. januar 2023 – 24. maj 2023

  Tilmelding

  Beskrivelse

  Et hold for dig som er tryg i vandet, men som godt kunne tænke dig at lære at svømme crawl på en rolig og effektiv måde. Måske ønsker du at dyrke triatlon, eller at komme ud og svømme i åbnet vand til sommer?

  Holdet svømmer ikke hele sæsonen, men det intensive forløb med 2 timers træning om ugen øger indlæringen markant.

  Holdet svømmer i det lave bassin, men bunden køres ned, så den passer til de elementer som indlæres.

  Fokus er i første omgang på de mest grundlæggende elementer af stilarten. Svømmerne skal først og fremmest kunne holde balancen i vandet og vi har derfor fokus på hvordan du ligger i vandet.

  Vejrtrækningen er næste element vi arbejder med. En korrekt vejrtrækning sikrer en rolig svømning og gør dig udholdende i vandet.

  Fremdriften er også et centralt element, og vi laver derfor en masse øvelser, som giver jer en bedre vandføling og forbedrer jeres teknik.

  Vi anbefaler, at alle deltagere med langt hår bruger en hårelastik og at alle har et par gode svømmebriller på.

  Når undervisningen på holdet er slut vil du måske fortsætte på vores Tri hold, voksen motion holdet eller måske vil du med os ud og svømme i åbent vand til sommer?

  Udstyr

  Vi anbefaler, at svømmere med langt hår bruger en hårelastik og at alle svømmere har et par gode svømmebriller (ikke dykkermaske da vi lærer børnene at puste ud med næsen under vandet)