Lørdag d. 28. maj løb Hørsholm Svømmeforenings allerførste Aquatlon af stablen under de spæde solstråler, der skinnede på deltagerne igennem skyerne og mindede os om at sommeren er på vej.

Formålet med arrangementet var blandt andet:

  • At øge kendskabet til aquatlon, hvor man kombinerer svømning og løb.
  • At give børn – og deres forældre – en anderledes oplevelse med deres idræt, hvad enten de kommer fra svømmeverdenen eller kan lide at løbe og samtidig svømme lidt.
  • At få skabt en ny tradition i klubben – en event vi kan gennemføre i en udvidet form de kommende år.

Med et godt fremmøde og 4 forskellige distancer, svømmede og løb børn og unge i alderen under 7 år til og med 21 år sig igennem målområdet en efter en, glade, trætte og ikke mindst superstolte af dem selv. Her er et link til resultatlisten.

For at vise hvor stærkt et Aquatlon kan gennemføres var 1. heat med de ældste elitedeltagere. Så kunne de yngre samtidig se, at selv om der ligger 3-4 deltagere på hver bane, kan man sagtens overhale og få det til at fungere uden at genere hinanden. Med til start var dobbelt dansk mester i Aquatlon, og storfavorit, Ulrik Blach Petersen fra Hørsholm Svømmeforening, der konkurrerede mod et stærkt felt fra Nordsjællands Triatlon Klub. Ulrik betalte tilbage på favoritværdigheden ved at gennemfører løbet i fantomform uden chance for de øvrige deltagere, her iblandt Silas Plambæk som på papiret var en meget værdig modstander i dagens løb, og da også kom i mål lige efter Ulrik, stærkt efterfulgt af Frederik Lykke ligeledes fra Nordsjællands Triatlon Klub. Hurtigste blandt pigerne, der er blandt de allerbedste i Danmark, var Alma lang Geneser fra NTK, der slog Selma Nørby også fra NTK med 4 sekunder. Selma svømmede faktisk 50 m for langt, så hun løb rigtigt stærk, men ikke hurtigt nok til at indhente den mistede tid på de 50 m ekstra svømning.

Herefter fulgte 2. heat for børn op til 7 år. Distancen var her 50 m svømning og 300 m løb. Der blev svømmet med badevinger mm. og i skiftezonen hjalp mor eller far med skoene, og så var det ellers rundt på fodboldbanen. Yngste deltagere var bare 4 år.

Tredje heat var for børn i alderen 8-10 år og her var distancen 100 m svømning og 500 m løb. Fjerde heat var for lidt ældre 11-12 år og lidt længere distance, nemlig 150 m og 1000 m løb. Også her blev der kæmpet og flere fandt ud af, at det ikke er lige nemt at få sko på i en fart. Nogle tog konsekvensen og droppede skoene – og spurtede af sted på bare fødder.

Udover Ulrik som deltager fra vores egen klub, havde vi også deltagere med fra vores Børne- og Årgangshold. Én deltog i kategorien 8-10 år, to i 11-12 år og 9 i Elite for de yngste (heat 5). Lad jer dog ikke narre af de yngste eliter. De svømmede og løb samme distance som de erfarne triatleter, nemlig 400 m svømning og 1500 m løb. Da den sidste strækning blev lidt hård for de to yngste i kategorien, viste vores fantastiske unge mennesker endnu engang, hvad det er vi står for i klubben, da de uopfordret i samlet flok løb ud for at støtte drengene og løbe med dem mod mållinjen. Triatleterne fra NTK tilsluttede sig gruppen, og det var i sandhed et rørende syn, at se hvordan de unge mennesker havde hinandens ryg 100%.

Under hele løbet havde vi speakere både i hallen og udendørs. Alle gjorde et fremragende stykke arbejde, og særligt Johnny Vallentin og Ulrik Blach Petersen fik tilføjet nogle sjove bemærkninger, der var med til at løfte stemningen hos alle de fremmødte.  Ingen event uden hjælpere. På hver bane var der banetællere, der markerede med en plade i vandet, når den enkelte svømmer kun manglede de sidste 50 m. Ude på fodboldbanen var der levende markeringer, idet der i hvert hjørne var placeret en hjælper, der ud over at vise vej også gav opmuntrende tilråb og klapsalver med på vejen. Der blev også taget tid, så der er mulighed for at udfordrede sig selv næste år og måske gennemføre endnu hurtigere. Også svømmehallens personale har været involveret og hjulpet med alt praktikken – tak til Frank, Tina og Søren.

Eventen blev afsluttet med at klubchef Jacob Quaade overrakte medaljer for gennemførelse – og der var samtidig High Five til de allermindste – og efterfølgende fik alle også udleveret et diplom.

Vi vil gerne udtrykke vores taknemmelighed til vores sponsorer og samarbejdspartnere, som gør det muligt for os at afholde skønne begivenheder som denne. Så en stor tak skal det lyde til Nordsjællands Triatlon Klub, Hørsholm Idrætspark, Dansk Svømmeunion, Aqua Tweens og Nordea Fonden.